Hírek

Megnyitott a Veszprémi Állatkert új Afrika szavanna játszótere

2018-07-19

Örömmel tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy megnyitott a Veszprémi Állatkert új Afrika szavanna játszótere, mely a mai naptól megváltott érvényes állatkerti belépővel díjmentesen látogatható.

 

A Modern Városok Program keretén belül 2,5 milliárd összegű támogatásból valósul meg a Veszprémi Állatkert alapítása óta eltelt időszakának legnagyobb fejlesztés sorozata. Az idén 60 éves Állatkertünk legújabb fejlesztése, az Afrika szavanna játszótér.

 

Az Afrika tematikájú játszótéren a gyerekek bepillantást nyerhetnek Afrika különleges állatvilágába, a tanzániai Serengeti Nemzeti Park felfedezésébe. Az élményhajón eljátszhatják, hogyan érkeztek az első állatok Afrikából a Veszprémi Állatkertbe. Próbára tehetik ügyességüket a drótkötélpályán, az ugrálón és a különböző mászókákon. A játszótéren még egy különleges zebracsíkos szafari repülő is landolt, megemlékezve a híres Afrika kutató, Bernhard Grzimek munkásságáról.

 

A közel 1 hektáros élményjátszótéren 25 különböző játszóelem várja a kisebb és nagyobb gyermekeket egyaránt. A függőágyas hintától a nagy lengőkötél hintán át a szafari terepjáróig számos különleges játszóelem teszi egyedivé a Veszprémi Állatkert Afrika szavanna játszóterét.

 

Kalandozzunk együtt a homokdűnék között, tegyünk kalandos látogatást az Afrika faluba, másszunk fel a baobab lombházba, és ismerjük meg Afrika különleges lakóit!