Hírek

Új Axis szarvas kifutóval bővült a Veszprémi Állatkert

2017-06-13

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 50 millió forint támogatásnak köszönhetően új, 2000 m2-es Axis szarvas kifutóval bővült a Veszprémi Állatkert.

A kivitelezési munkálatok befejezését követő próbaüzem lezárásra került, így az Állatkert 21 főből álló Axis szarvas csapata birtokba vehette új otthonát.

 

 

A Modern Városok Program keretén belül a Veszprémi Állatkert alapítása óta eltelt időszakának újabb fejlesztés sorozata valósulhat meg. Első ütemben az elmúlt tíz évben több mint 30 hektárossá bővült Veszprémi Állatkertben új állatorvosi központ kerül megépítésre, modern vizsgáló, kezelő és műtő egységekkel, laborrészleggel, karantén egységgel.

Az állatkert mintegy 60 munkatársa, az állatgondozók számára új szociális helyiségek, öltözők kerülnek kialakításra, kiépítésre kerül egy új logisztikai részleg is.

A mintegy 600 állatkert lakónk magas szintű ellátása érdekében a mai kor előírásainak megfelelő takarmánykonyha kerül megvalósításra, ahol a napi hús, hal, zöldség és gyümölcs mennyiség tárolása, a különböző fajok szükségletei szerinti előkészítése, összeállítása oldódik meg.

Új elhelyezést kapnak a dzseláda páviánok, megújul és korszerűsödik a tevék és dromedárok kifutója, valamint a gyermekek körében méltán népszerű állatsimogató.