Hírek

Defibrillátorokat helyeztünk el Állatkertünkbe

2017-03-31

Állatkertünkben az elmúlt években jelentős nagyszabású fejlesztések történtek, melynek keretében megnövekedett a területe, számos új állatfaj érkezett. Ennek köszönhetően a látogatói létszámunk is megnövekedett. Mivel egy-egy nagyobb látogatottsági napon több ezer látogató is felkeresheti Állatkertünket, így gondolva a biztonságukra 3 darab Defibrillátor Save One PAD automata 200J újraélesztő készülék került beszerzésre, melyhez felnőtt és gyermek elektródák egyaránt tartoznak.

A szakszerű és gyors cselekvés fontosságát szeretnénk hangsúlyozni. Ezek a korszerű életmentő műszerek már hangüzenetekkel segítenek minket abban, hogy hogyan kell őket rendeltetésszerűen használni, ugyanakkor az állatkert dolgozóit Dr. Wlassics Katalin mentőfőorvos asszony és Gyurcsán Zoltán mentő szakápoló készítette fel a defibrillátorral történő esetleges életmentésre. Az oktatás keretében próbababákon is lehetőség lesz a szakszerű újraélesztést gyakorolni.

Az életmentő készülékek a pénztárainkba, valamint az egyik ajándékboltunkba kerülnek elhelyezésre.

Látogatóink biztonságát, biztonságérzetét szeretnénk növelni a defibrillátorok kihelyezésével. Ugyanakkor bízunk benne, hogy ezen készülékek használatára soha nem fog majd sor kerülni.