Hírek

Állatok Világnapja a Veszprémi Állatkertben

2017-10-06

Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján.

Október 4-én az állatok védőszentjére, Assisi Szent Ferencre is emlékezünk, aki nem csak az emberekért végzett áldásos munkát, hanem az állatokat és a természetet is nagyon szerette.  A Ferences Rend megalapítója tekinthető az első lelkes állatvédőnek, aki több mint 800 évvel ezelőtt már azt tanította, hogy az emberiségnek kötelessége védeni a környezetet és a benne élő állatokat.  A legendák szerint értette az állatok nyelvét, és gyakran prédikált is nekik.

 

 

 

 

 

A Veszprémi Állatkert fontosnak tartja, hogy részt vegyen a gyermekek környezettudatos nevelésében, így a hagyományokhoz híven idén is vetélkedőre invitáltuk a veszprémi és Veszprém környéki általános iskolás diákokat, akik az Állatok Világnapja alkalmából 2017. október 6-án egy kellemes délutánt tölthettek el a Veszprémi Állatkertben. Ez alkalommal 9 általános iskolából 150 diák érkezett, hogy összemérje tudását és a játékos feladatokon keresztül új ismeretet szerezzen az állatokról, a természetről és a természetvédelemről. 

 

 

 
 

A gyerkőcök összesen 4 korcsoportban öt-öt fős csapatokat alkottak, és szebbnél szebb menetlevelekkel indultak útnak az Állatkertben, hogy állomásról állomásra teljesítsék a rájuk váró érdekes feladatokat. A fiatalok összemérhették tudásukat többek között rejtvényfejtésben, képfelismerésben, vagy éppen „állatleltár” készítésében, melyekhez a legfontosabb információkat az Állatkertben kihelyezett állatismertető táblákról szerezhették meg.

A rendezvény célja a figyelem felhívása arra, hogy az állatok védelme rendkívül fontos feladatunk, hiszen ezáltal tudjuk megőrizni a természet sokszínűségét.