Hírek

Teve hegyek az Állatkertben

2012-05-09

Immáron 7 fősre bővült a kétpúpú tevekaraván a Veszprémi Állatkert Gulya dombi kifutójában. Idén tavasszal már örülhettünk egy kis kanca és egy kis csődör születésének, ám kedd hajnalban egy kb 25kg-os, egészséges kisteve világra jötte örvendeztette meg az állatkertészeket.

A kis kancát anyja, Fatime a kifutóban hozta világra, így a csapat rögtön elfogadta a kis Füzikét. A korábban született kicsik közül Fanni, akit egyik kisállat-gondozás terén rutinos gondozónk nevelte otthonában, még csak a kifutón kívülről ismerkedik fajtársaival, mivel az ember által nevelt állatok csapatba szoktatása igen hosszadalmas folyamat.

A kétpúpú tevék közkedvelt állatkerti állatok különleges megjelenésük miatt. A teve kiválóan alkalmazkodik a szélsőséges életkörülményekhez, mivel télen a -30, nyáron pedig a +40 Celsius fokot is képes elviselni. A közhiedelemmel ellentétben, púpjaiban nem vizet, hanem zsírt raktároz, melyek energiát képes nyerni a hosszú vándorlások alatt.

Természetesen a Veszprémi Állatkert kétpúpú tevéi nem vándorolnak, hanem a Szavanna kifutó melletti kifutójukban várják a látogatókat.