Hírek

Hűsölés az Állatkertben

2012-07-11

Az elmúlt hetekben rekkenő meleg köszöntött ránk, mely nemcsak az embereket, hanem az állatokat is megviselte. Ezekben az időkben különös gondoskodást igényelnek a Veszprémi Állatkert kedvencei is, melyek a kifutóik árnyékosabb részein kerestek menedéket a forró napsugarak elől.

Barnamedvéink, Kata és Bori a nagy melegben gondozóiktól fagyasztott gyümölcsöket is kapnak megszokott takarmányuk mellé, illetve a kifutójukban kialakított medencében szeretik hűteni magukat.

A sivatagi hőséget jól tűrő dromedárok nagyon szeretik, amikor gondozóik vízsugárral locsolják testüket, sőt, még az ekkor keletkezett tócsákban is szívesen dagonyáznak.

A világ legnagyobb rágcsálói, a kapibarák, szívesen lubickolnak a tőkés récék társaságában a nyár elején teljesen felújított Nagy tó kifutóban. A kapibara család télen született apróságai csak „szülői felügyelettel” használhatják a medencét, de így is rendkívül élvezik a felfrissülést.

Állatkertünk legnyugodtabb lakója, Kukkancs, a mosómedve napközben szinte meg sem moccan, csak lógatja tappancsait, de neki is jól esett a bundáját felfrissítő zuhany.