Hírek

Látássérültek az Állatkertben

2011-07-12

Egyedülálló, nagy sikerű kezdeményezés meghosszabbításáról írtak alá együttműködési megállapodást a Veszprémi Állatkertben hétfőn.

A Veszprémi Állatkert 2008-ban Magyarországon elsőként lehetővé tette a vakok és gyengénlátók különlegesen kiképzett kutyáinak, hogy bármikor elkísérhessék gazdáikat a vadasparkba.

Mintegy három évvel ezelőtt született megállapodás a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete, a Kittenberger Kálmán Növény – és Vadaspark és a veszprémi Lions Club között, miszerint a látássérültek a Lions Club jóvoltából térítésmentesen látogathatják az Állatkertet, illetve előre bejelentett csoportoknak az Állatkert speciális vezetést biztosít, melynek során a láthatatlan láthatóvá válik, megsimogathatnak vagy kézbe vehetnek bizonyos állatokat.

Az együttműködésnek köszönhetően számos látássérültnek sikerült feledhetetlen kalandban részesülni a Veszprémi Állatkertben az elmúlt évek során, így nem is volt kérdés, hogy a megállapodás meghosszabbítása mellett döntenek a felek.