Hírek

Játékos környezetvédelem

2011-04-18

Április 15.-én ismét megrendezésre került a Csalán Egyesület által szervezett Ablak a Földre elnevezésű program döntő fordulója, melynek már évek óta a Veszprémi Állatkert ad otthont.

A játékos környezetvédelmi vetélkedő-sorozat 2010/2011-es tanévének záró fordulójára népes gyermeksereg érkezett az Veszprémi Állatkertbe, hogy végső megmérettetésben bizonyíthassák, ki a legjobb környezetvédő csapat a megyében. Erre a fordulóra csak a legjobb 50 csapat került be, így százötven felső tagozatos diák érkezett hozzánk, akik már az első fordulókban bizonyították tudásukat.

A gyerekek feladata az Állatkert különböző pontjain elhelyezett környezetvédelemről szóló feladatlapok felkutatása és helyes kitöltése volt. A szervezők komolyan vették a játék becsületességét, hiszen a gyerekek a mobiltelefonjaikat sem használhatták a megoldások megszerzéséhez.

Minden csapat kitett magáért, de a legügyesebbek idén az ajkai Vadkanok, a zánkai Zöld szív és a szintén Ajkáról érkezett Vizikék csapat volt, ők értékes nyereményekben részesültek.

Minden résztvevőnek gratulálunk!